2016. december 2., péntek 14:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) - A délvidéki Magyar Mozgalom vezetőit fogadta Vona Gábor és Szávay István

    A Magyar Mozgalom vezetőinek kezdeményezésére tegnap elnöki szintű találkozóra került sor a Jobbik Magyarországért Mozgalommal. Korhecz Tamás és Kókai Péter társelnököket Vona Gábor pártelnök és Szávay István, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnöke fogadta Budapesten. A délvidéki vendégek elmondták, hogy kapcsolatokat szeretnének építeni a magyarországi parlamenti pártokkal, ennek első állomása volt ez a találkozó. Beszámoltak arról, hogy új mozgalmuk a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közösségével (VMDK) együtt az áprilisi szerbiai választásokon megtörte a Fidesz helyi szövetségese, az addig szinte egyeduralkodó Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) hegemóniáját. A délvidéki magyar szavazatok több mint egynegyedének birtokában minden jelentősebb magyar önkormányzatba bekerültek, és képviseletet szereztek a vajdasági tartományi parlamentben is. Ennek ellenére a magyar kormány semmilyen szinten nem hajlandó őket partnernek, a magyar közösség egyik legitim képviselőjének tekinteni.

Vona Gábor elmondta, hogy örült a megkeresésnek, hiszen pártja a Fidesszel ellentétben minden olyan külhoni magyar szervezettel párbeszédre és együttműködésre törekszik, amely munkáját valamely elszakított magyar közösség bizalmából végzi.

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.