2016. december 2., péntek 14:12

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) - A délvidéki Magyar Mozgalom vezetőit fogadta Vona Gábor és Szávay István

    A megbeszélésen számos olyan téma is terítékre került, amely a vajdasági magyar–magyar és a határokon átívelő magyar–magyar kapcsolatok vonatkozásában is időszerű. Ilyen például a vajdasági magyar felsőoktatás helyzete, amely az érintett egyetemi oktatók szerint is veszélybe kerülhet azáltal, hogy magyarországi felsőoktatási intézmények kihelyezett tagozatai kezdenének el működni Szerbiában, tovább serkentve ezzel az agyelszívást.

A találkozó során a Magyar Mozgalom társelnökei átadták vendéglátóiknak azt a jegyzéket, amely azoknak a személyeknek az (egyre bővülő) listáját tartalmazza, akik a VMSZ bosszúhadjáratának estek áldozatul, véleményük vagy a Magyar Mozgalomban vállalt aktív szerepük miatt.

A találkozónak az is aktualitást adott, hogy ugyanazon a napon, december 1-jén tartotta meg idei rendes ülését a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT), amelyre legitim szervezetként a Magyar Mozgalomnak és a VMDK-nak is meghívást kellett volna kapnia. Szávay István ezt a diszkriminációt szóvá is tette a MÁÉRT ülésén, illetve az azt követő sajtótájékoztatóján is.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.