2016. december 2., péntek 17:03

A Magyarországi Európa Társaság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2016. december 2., péntek (OS) - A Magyarországi Európa Társaság nyilatkozata Fidel Castro megítéléséről

    Aggodalmunk pedig annak szól, hogy a Fidel Castróval kapcsolatos állásfoglalás nagyon szerencsétlen egy olyan időpontban, amikor a Bizottságnak fontos feladata lenne fellépni a liberális demokrácia alapértékeit megkérdőjelező, a fékek és ellensúlyok rendszerét leépítő tagállamokkal szemben (Magyarország, Lengyelország). A Bizottság elnöke politikai felelősséggel tartozik közös értékeink, az európai emberi jogok védelmében, így nem engedheti meg magának a fenti tónusban tett megnyilatkozásokat. A létező vagy készülő diktatúrákkal szembeni egyértelmű fellépés nélkül az Európai Unió elveszítheti hitelességét, amikor az emberi jogok és a demokrácia értékei mellett áll ki a világban.
A MET ezért sokkal inkább Cecilia Malmström külkereskedelmi biztossal ért egyet, aki leszögezte: Fidel Castro diktátor volt, aki ötven éven át elnyomta a népét, és furcsállta, hogy milyen sokan megemlékeznek róla.
Reméljük, hogy Kuba - békés és sikeres rendszerváltás révén - hamarosan csatlakozik a demokratikus államok közösségéhez.

     Kiadó: Magyarországi Európa Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.