2016. december 3., szombat 15:02

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2016. december 3., szombat (OS) - A fideszes politikusok távozzanak a magyar sportéletből! -

    Teljes működési átláthatóságot, és politikamentességet sürget az LMP a magyar sportirányításban. Egyben önvizsgálatra szólítja fel a fideszes politikusokat, és kéri, hogy távozzanak a sportszövetségek éléről.

Az LMP azokhoz a korábbi, és jelenlegi befolyásos fideszes politikusokhoz fordul, akik  sportszövetségek, és egyesületek élén döntéshozó pozíciókban ülnek, és kéri őket, gyakoroljanak önkritikát, és önszántukból adják át helyüket a politikai élettől független szakembereknek. Deutsch Tamás, Németh Szilárd, Kocsis Máté, Szalay Ferenc, Kósa Lajos, Csampa Zsolt, vagy Szabó László jelenléte a sportéletben több szempontból is egészségtelen helyzetet szül. Elég arra gondolni, hogy az LMP hiába kért többször is betekintést az Emberi Erőforrások Minisztériumától a szakszövetségek pályázati anyagaiba, melyek alapján az állami támogatásokat elnyerték, és kérte, hogy a minisztérium tegye nyilvánossá a sportfejlesztési egyeztetéseket. Ezt az EMMI megtagadta. Így a nyilvánosság kizárása nélkül egyeztetnek saját embereikkel.

Az LMP úgy véli, ha egy civil szervezetnek egy a kormányhoz közel álló politikust, üzletembert, vagy épp a miniszterelnök fogorvosát kell elnöki székbe emelni ahhoz, hogy támogatást kapjon – és nem pedig a nyilvánosan elérhető szakmai tervek számítanak -, ott a rendszer súlyosan beteg, és egy új törvénymódosítás sem hoz valódi megoldást.

Ikotity István,
az LMP országgyűlési képviselője


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.