2016. december 3., szombat 16:27

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2016. december 3., szombat (OS) - "Feltűnő azonosságok a két ország belpolitikájában" – Fodor Gábor és Ryszard Petru találkozója Varsóban

    A mai napon kétoldalú találkozóra került sor a Magyar Liberális Párt és a lengyel Nowoczesna vezetői között. A Nowoczesna ma a legjelentősebb ellenzéki erő Lengyelországban, az illiberális vezetés első számú kihívója.
A tárgyalás során Fodor Gábor átadta az illiberális állammal szembeni politikai küzdelem tapasztalatait. Megállapították, hogy némi fáziskéséssel a lengyel kormány követi a magyar vezetés lépéseit, hasonló tendenciák érvényesülnek az alkotmányosság, a sajtószabadság és a civil társadalom jogainak és tevékenységének korlátozásában. A vezetők egyetértettek abban, hogy a két ország liberális pártjai között az eddiginél is szorosabb együttműködésre van szükség. A közeljövőben Varsóban és Budapesten szerveznek közös rendezvényeket és közösen lépnek föl az európai fórumokon is. Közös kezdeményezéseket indítanak a jogállamiság és a demokratikus alapjogok érvényesülése érdekében.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.