2016. december 4., vasárnap 16:06

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. december 4., vasárnap (OS) - Szanyi Tibor: Újabb fázishoz ért az Energia Unió

    Egyre közelebb kerül az Európai Unió egy hatékony, közös energia rendszerhez, ami figyelembe veszi a klímaváltozás elleni küzdelem vállalásait is. Az Európai Bizottsági, illetve Európai Tanácsi közleményei előtt az Energia Unió irányítási rendszerével kapcsolatban 13 tagállam 26 képviselője konkrét javaslatokat fogalmazott meg.
"A tagállamok gyakran elfelejtik, hogy a szabad tagállami energia-mix kialakításának ma is van közös koncepciója, így az energiabiztonság, a szolidaritás, az energiahatékonyság, az energiatakarékosság, az energiahálózatok összekapcsolása, illetve az új és megújuló energiaforrások arányának növelését is szem előtt kell tartani. Az Energia Unióval válik viszont igazán hatékonnyá a rendszer." – emlékeztetett Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő.
Nagy várakozás övezte az Európai Bizottság energiahatékonysággal, a megújuló energiával, bioenergiával, az elektromos piac és azok irányításával kapcsolatos előterjesztését. A képviselők felhívták a Bizottság figyelmét arra, hogy ennek a csomagnak arányosnak kell lennie a Párizsi klímaegyezmény által kijelölt úttal, és hogy az Európai Uniónak vezető szerepet kell betöltenie az alacsony széndioxid világgazdaságban.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.