2016. december 8., csütörtök 15:23

A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete közleménye
    Budapest, 2016. december 8., csütörtök (OS) - A Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete Állatvédelmi és Jóléti Központ létrehozását indította el. Célja a direkt állatmentés mellett a megyei szintű felvilágosító, szervező, oktató munka. A megyei állatvédő munka összehangolása, koordinálása, hatékonyságának növelése.

    A menhelyekkel szemben Szeged első Állatvédelmi és Állatjóléti Központja arra koncentrál, hogy az utcáról befogott, elhagyott, beteg, sérült állatokat ne csak ideiglenesen eltartsa, hanem gyógyítsa, szocializálja, rehabilitálja, és ezután a lehető leghamarabb felelős gazdához juttassa. Központunk kiemelt feladata lenne emellett: az állatmentés és az állatvédelmi ismeretterjesztés; állatjóléti szolgáltatás; megyei szintű állatvédelmi oktatás, hálózat szervezése, utánpótlásképzés; állatvédelmi, családi szabadidős programok lebonyolítása.

A tervezett Állatvédelmi és Állatjóléti Központ a Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesületéhez mérten hatalmas beruházásnak számít, létrehozása mindenképpen egy többlépcsős, hosszabb folyamat. Egy ilyen modern, jól felszerelt, egyszerre 80-100 állatnak helyet biztosító központ becsült költsége 45 millió forintra tehető, de ez egy olyan álom, amelyet el kell kezdeni megvalósítani!

További információ: http://szegedicicamentok.hu

     Kiadó: Szegedi Cicamentők Állatvédő Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.