2016. december 9., péntek 15:46

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2016. december 9., péntek (OS) - Méltányos bérezést a településvezetőknek!

    Pontosan egy évvel ezelőtt a Fidesz egy botrányosan rossz javaslattal állt elő a polgármesteri illetmények rendezésével kapcsolatban: a rendszer aránytalanságát erősítette volna még azzal együtt, hogy minden terhet a települések nyakába varr. Ezt sikerült megakadályoznunk, és most a Jobbik javaslatait beépítve végre megoldás születhet.

A Jobbik javaslata az, hogy a megalázóan alacsony, "20 százalékos bérezés", ami az apró falvak polgármestereinek illetménye, végre a jelenlegi duplájára nőhessen. Továbbá az is a Jobbik munkájának eredménye, hogy az emelés összegét a központi költségvetésből finanszírozzák majd.

De ne álljunk meg félúton, azt is el kívánjuk érni, hogy azokon a kistelepüléseken, ahol nincs önálló hivatal – így tehát a polgármester maga a hivatal –, az állam a teljes bérköltséget vállalja át. Vissza kell állítani a polgármesteri tisztség méltóságát és rangját, mert ők a kulcsfigurái a vidék életben tartásának.

Kisstílű, hatalmi játszadozás helyett most már hagyja végre a Fidesz-kormányzat, hogy kijavíthassuk az általuk elkövetett hibákat!

Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő, a Jobbik Önkormányzati Kabinet vezetője
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.