2016. december 9., péntek 17:36

A Magyar Patrióták Közösségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2016. december 9., péntek (OS) - Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra - Állásfoglalás

Az elmúlt két évtizedben rendre jelentek meg hírek arról, hogy magasház épülhet Budapesten, azonban eddig ilyen beruházások szerencsére nem kaptak engedélyt. A közelmúltban viszont konkrét tervek megvalósulás közeli fázisba jutottak azáltal, hogy a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén megváltoztatta a hatályos építési szabályozást, lehetővé téve egy 120 méteres felhőkarcoló megépítését a kelenföldi Duna-parton, a Kopaszi-gátnál. A Magyar Patrióták Közössége ezúton áll ki a hagyományos településképet tiszteletben tartó szerves városfejlődés mellett, kérve a döntéshozókat, hogy ne engedjenek a befektetői érdekeltségek nyomásának.

Hazánk viharos történelme okán a szerencsésebb nyugat-európai országokhoz képest kevesebb műemlékben gazdag, igényes történelmi várossal büszkélkedhet, amelyek közül Budapest a legértékesebbek egyike. A fővárost évente meglátogató több millió turistát elsősorban a történetileg kialakult városkép vonzza ide, hiszen a Duna-parton, a Várban sétálva vagy a hidakról kitekintve olyan látványban lehet részünk, amellyel a mai modern nagyvárosokban ritkán találkozhatunk. Budapest városképe méltán érdemelte ki a világörökségi címet, amit a felhőkarcolók megépítése komolyan veszélyeztetne, jelentős gazdasági károkat okozva ezzel a magyar turizmusnak.
     Kiadó: Magyar Patrióták Közössége