2016. december 10., szombat 14:18

A Nemzeti Pedagógus Kar közleménye
    Budapest, 2016. december 10., szombat (OS) -

    Paradigmaváltás az oktatásban - állásfoglalás

A Nemzeti Pedagógus Kar véleménye szerint a magyar köznevelés eredményessége szempontjából az egymástól függetlenül felmerülő ötletek nem jelentenek hatékony megoldást, sokkal inkább a köznevelést jelenleg jellemző feszült hangulatot fokozzák. A hosszú távú és valóban pozitív hatású változás érdekében elengedhetetlennek tartjuk a köznevelés egyértelmű céljainak kitűzését, az ehhez vezető lépések kidolgozását és az egyes lépések következetes, szakmailag, politikailag és gazdaságilag is megalapozott megvalósítását. Meggyőződésünk, hogy enélkül a kétség kívül szükséges alapvető paradigmaváltás megvalósíthatatlan, illetve minden változás egyszerű ötleteléssé silányul.

Az NPK elkötelezett egy egyértelmű célokon alapuló, kidolgozott megvalósítási úttal rendelkező és biztosított megvalósíthatósági háttérrel rendelkező szakmai, tartalmi, módszertani paradigmaváltás mellett.

     Kiadó: Nemzeti Pedagógus Kar

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.