2016. december 21., szerda 11:05

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2016. december 21., szerda (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) fontosnak tartja, hogy a magánszférában különösen aktívan támogassuk új közösségi formák és megoldások honosítását, hiszen ennek közvetlen előnyein túl komoly nevelő hatása is lenne.

    Figyelemre méltó módon ezen a területen az elmúlt évtizedekben szerte a világon születtek, és folyton születnek új, ígéretes kísérletek, mondhatni nincs is más feladatunk, mint népszerűsíteni a legjobb példákat. Természetesen semmi sem verhet gyökeret egy új területen, ha nem gondoskodunk a megfelelő akklimatizálásról.
Itt most csak címszavakat tudunk felsorolni, de ez a sokszínű válogatás is tanulságos, gondolatébresztő, kedvcsináló.
Minden lakóházban vagy háztömbben kialakítható közös könyvtár, kézműves műhely, tornaterem, szauna, uszoda, gyermekszoba, mosoda.
Minden lakókörzetben létrehozható közös pihenőkert, konyhakert, játszótér, térfigyelés.
Mikró szinten is szervezhető hatékony közös egészségügyi, szociális és pénzügy önsegélyezés, közösségi elven.
Ezek és hasonló további formák kialakítása és fenntartása általában nem lehet kötelező, hanem ésszerűen támogatottnak kellene lennie. A lényeg az, hogy ezek reális és ígéretes lehetőségek, amelyek egy jobb, szebb életmódot ígérnek, az egyéni és családi autonómia mindennemű sérelme nélkül. Ennek valóra váltása elsősorban az érintett emberek szociális érettségétől függ, de a hatalom és az üzleti világ kedvező, nem destruktív, hanem kooperatív hozzáállásától is.

http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.