2016. december 21., szerda 15:45

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület közleménye
    Budapest, 2016. december 21., szerda (OS) - A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

A Közgyűlésen elfogadásra került a szervezet jövő évi költségvetési terve is, valamint a képviselők döntöttek a tagfelvételi kérelmek pozitív elbírálásáról. Így már 91 tagszervezetet számlál az ország legnagyobb ifjúsági és ifjúsággal foglalkozó szervezetek ernyőszervezete.

Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület