2017. január 4., szerda 16:46

A Magyarországon Élő Kurdok Egyesületének (MÉKE) közleménye
    Budapest, 2017. január 4., szerda (OS) - Kakuk György nem csak magyar voltál, hanem igazi kurd is

Miért haltál meg Gyuri?A kurdok legkedvesebb barátja, pótolhatatlan ember. Gyuri 27 éve foglalkozik a kurd kérdéssel  nem csak Irakban,hanem Törökországban is. Többször illegálisan is átment a kurdokhoz Törökországban, sokszor üldözőbe is vették a török rendőrök és mind ezt csak azért, hogy az igazságot a saját szemével lássa  és  a hazai sajtónak közvetíteni tudja a kurdok igazságos küzdelmét az életben maradásért. 1991 óta ismertem Őt,számos utazást szerveztem neki Kurdisztánba, legutóbb 2 hónappal ezelőtt és a következő január 15.-én lett volna, számos közös újságírói munkát végeztünk együtt. Sok mindenről beszélt nekem, a kurdokról, Kurdisztánról, a gerillákról, a vad kurdisztáni hegyekről és a Kurdisztán Munkás Pártról (PKK) is. Az utazásai során állandóan kapcsolatban volt velem, nehogy a török titkosszolgálatok merényletet szervezzenek ellene Törökországban vagy nehogy valami történjen vele Kurdisztánban a fronton. Legutolsó gazdag anyaga decemberben jelent meg a Magyar Narancsban a Kurdisztán Munkás Párt gerilláiról és a céljaikról. Hónapokkal ezelőtt Kurdisztánban ebédeltünk utoljára együtt Mosul környékén a Basiqa fronton. Dicsérte a finom kurd rizst és a pörköltet.Ott is rajtunk volt a sisak és a golyóálló mellény is. Épségben hazaértünk, de mégsem tudtunk, hogy békésen fog meghalni Budapesten.
Őszinte részvétünk a Családjának és a Szeretteinek.
Továbbra is a szívünkben maradsz.
Hallo Raouf-kurd újságíró
     Kiadó: Magyarországon Élő Kurdok Egyesülete (MÉKE)