2017. január 8., vasárnap 14:00

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2017. január 8., vasárnap (OS) - A magyar érdekek védelmében javasoljuk az Államfőnek, hogy felhatalmazását ne csak az Országgyűléstől, hanem a néptől is kérje. 1989-ben 6101 szavazat (0.14%) döntött a köztársasági elnök megválasztásának a módjáról.

    Ma már egészen más világ lehetne nálunk, ha a rendszerváltáskor megtaláltuk, és a demokrácia szabályai szerint kiválaszthattuk volna azt a polgártársunkat, akire a többség, kuruc-, labanc ivadék, nemzetiségek vallási felekezettől függetlenül feltekinthetne.
Nemzeti hitvallásunkat az ALAPTÖRVÉNY Szent István uralkodásától eredezteti. A kezdetektől Szent István király megkoronázásáig, őseink Európában jöttére nem utal.
Őseink már ezerötszáz éve felismerték a mai államfő és miniszterelnök közti hatalommegosztás előnyeit.
Nyugat felé vonulásunk a többi népekhez hasonlóan az időjárás változás következménye.
Klímaváltozás mindig is volt és lesz. A klímaváltozással szemben, a vizekkel való értő gazdálkodás ad védelmet. Ezért tartjuk jelentősnek, hogy államfőnk, Áder János globális szinten élharcosává vált a klíma és vízügyeknek. Ezek után érthetetlen, hogy számára továbbra is tabu téma maradt a hazai vízgazdálkodás, a Homokhátság vízpótlása, és a vízlépcsők kérdése. Megértjük köztársasági elnökünket, a Duna - Kör által befolyásolt politikai elittel szemben nincs esélye. Ezért bölcsen nemzetiről globális szintre emelte a klímával kapcsolatos munkásságát.
Juhos László, elnök

      Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.