2017. január 10., kedd 13:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 10., kedd (OS) - Liberálisok: El a kezekkel a civilektől!

    Orbán Viktor egy kormányközeli honlapnak adott év végi interjújában elárulta, a kormány egyik fő idei célja, hogy a magyarországi civil szféra nemzetközi támogatóit kiszorítsák. A Liberálisok szerint ez az oroszországi viszonyokat előrevetítő fenyegetőzés nemcsak az egész szektor, hanem a szabadságunk jövőjét is veszélybe sodorná, hiszen a Fidesz ettől kezdve még inkább a saját politikai szándékának megfelelően játszhatna a hazai forrásokkal. Az értékes jogvédő munkát végző civilek nemzetközi források nélkül képtelenek lennének munkájukat folytatni. A magyar társadalom így még kiszolgáltatottabbá válna az illiberális állam önkényével és arroganciájával szemben

A Liberálisok ezért határozottan visszautasítják a kormány putyinista tervét. A Magyar Liberális Párt csak olyan törvényjavaslatot tud támogatni, amely az érintett civilek bevonásával készült és széles társadalmi támogatáson alapul. A civilek kötelező vagyonnyilatkozata helyett azt javasoljuk a Fidesznek, először saját politikusaikat tanítsák meg arra, hogyan számoljanak el tisztességesen a nyilvánosság előtt saját valós gazdasági helyzetükről.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.