2017. január 10., kedd 15:04

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 10., kedd (OS) - Minden válsághelyzetben csődöt mond a Fidesz-KDNP kormányzása -

A válsághelyzetekre nincs felkészülve az ország. Stratégia nélkülinek, felkészületlennek, inkompetensnek és átgondolatlannak nevezte sajtótájékoztatóján Sallai R. Benedek, az LMP országgyűlési képviselője a Fidesz-KDNP kormányzást, és hangsúlyozta: ez a kormány egy dologban eredményes, a választók megtévesztésében.

A képviselő figyelmeztetett: jöhet árvíz, baromfi influenza, sertéspestis és rendkívüli hideg. A kormányzat nem tud helytállni, csődöt mond minden válsághelyzetben. Bármi történik, kudarc van, a kormány nem tudja kezelni, és a Fidesz-KDNP semmi mást nem tud tenni, mint visszafelé mutogatni.

Mint elmondta: a Fidesz-KDNP politikájának egyik legjellemzőbb szimbóluma, hogy  miközben egy falunyi ember fagy halálra, Orbán Viktor a FIFA gálán integet.

Ez a hideg kiszámítható volt, előre jelzett. Mégis mi lesz, ha olyan esemény jön, ami nem kiszámítható? - tette fel a kérdést. A válsághelyzetek mutatnak rá a kormány totális alkalmatlanságára, mondta a zöldpolitikus, és rámutatott: épp a napokban kapott választ a földművelésügyi minisztertől, hogy a bizonytalan körülmények között felszívódott teljes nemzeti stratégiai tartalék pótlására nincs koncepciója a kormánynak.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója