2017. január 11., szerda 17:02

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. január 11., szerda (OS) - A Fidesz agyonadóztatta az átlag alatti keresetűeket, az LMP radikálisan csökkentené az adójukat -

    Az elmúlt hat évben a Fideszen múlt, hogy nem volt béremelés Magyarországon. A kormány az LMP összes törvényjavaslatát leszavazta, ami adómentessé tette volna a létminimum alatti jövedelmeket, és radikálisan csökkentette volna a munkára rakódó adó-és járulékterheket.

A Fidesz mindössze 62 napja hirdeti azt, hogy véget ért az alacsony bérek időszaka, az LMP ezzel szemben hosszú évek óta képviseli, hogy emelni kell a béreket, elsősorban az igazságtalan egykulcsos adó megváltoztatásával, a minimálbér adómentessé tételével, a munkára rakódó adók és járulékok radikális, differenciált csökkentésével. Ezt a Fidesz elutasította, inkább a legjobban kereső 10 százaléknak adott évi 500 milliárdos kedvezményt.

Emellett a kis- és középvállalkozásokkal szemben a külföldi nagyvállalatokat támogatta adókedvezményekkel és társaságiadó-csökkentéssel. A mostani béremelések terhét is teljes egészében a hazai kis és közepes vállalkozások viselik. Hamis a Fidesz azon állítása, hogy cserébe a kormány csökkentette az adóterheiket: nem azok adóját csökkentették, akik a terheket viselik. Hogy ezzel számos vállalkozás és munkahely került veszélybe, az a kormányt nem érdekli.

Szél Bernadett
az LMP társelnöke
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.