2017. január 16., hétfő 15:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 16., hétfő (OS) - Nyílt levél a demokrata ellenzék támogatóihoz

    Bár Vona Gábor minden követ megmozgat, hogy elhitesse az emberekkel azt, hogy már nem a kisebbségek jogfosztására és megalázására épül politikájuk, a gyakorlat mégis mást mutat. Toroczkai László, a Jobbik alelnökének meleg- és iszlámellenes rendelete, a vecsési szervezet anitszemita kiállása nem peremjelenség, hanem szerves – mostanában rejteni próbált –  lényeges eleme a pártnak. A Jobbik alapjaiban és lényegénél fogva szélsőséges, rasszista, homofób és antiszemita párt. És nem más, mint Vona Gábor tette többek mellett azzá.

Lehet, hogy mára belátta, a magyar polgárok többsége elutasítja ezt a politikát, és így sosem nyerheti el a választók többségének bizalmát, de ettől még nem válik hitelessé a marketing-szempontokból elindított néppártosodás.
Ha Orbán Viktor leváltásának vágyán túl még valami összetartja a demokratikus oldalt, az éppen az, hogy elutasítjuk, amit Vona Gábor és a Jobbik képvisel a mai napig. Elutasítjuk a zsidóság megbélyegzését, a cigányok megalázását, a melegek kirekesztését. Elutasítjuk a gyengékkel szembeni agressziót és a felsőbbrendűséget hirdető nemzetpolitikát. Mi ugyanis őszintén és mindenek felett hiszünk az alapvető emberi jogokban, és hiszünk abban, hogy a szabadságjogok minden magyar állampolgárt megilletnek. Ebben korlátlan egyenlőségnek kell lennie. Ezek azok az értékek, amelyeket Vona Gábor és pártja folyamatosan a sárba tiport az elmúlt években.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.