2017. január 18., szerda 15:56

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - A határon átnyúló bűnözés elleni harcról, a büntető igazságszolgáltatásról, valamint a bűnüldöző szervek munkájának egyes területeken való összehangolásáról tárgyalt Dr. Polt Péter legfőbb ügyész Jurij Csajkával az Oroszországi Föderáció legfőbb ügyészével Moszkvában.

    A két ország legfőbb ügyésze 2017. január 12-én immár harmadik alkalommal írt alá együttműködési megállapodást. Először a 2009-2011, majd 2012-2013. évekre vonatkozólag tették ezt meg. A pozitív előzményekre tekintettel 2017-2018. évekre a többi közt a két ország bűnüldöző szervei munkájának összehangolásával kapcsolatos célokat tűztek ki, különös tekintettel a kábítószer-kereskedelem elleni küzdelemre és a pénzmosás elleni harcra. Megállapodtak abban is, hogy egyeztetnek a büntetőeljárás egyszerűsítésére irányuló jogi eszközökről és a büntetés-végrehajtással, valamint a korrupciós bűncselekményekből származó vagyon visszaszerzésével kapcsolatos kérdésekről.
Dr. Polt Péter legfőbb ügyész az orosz kollégája meghívására vett részt az orosz ügyészség megalapításának 295. évfordulója alkalmából tartott ünnepi rendezvényen Moszkvában.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.