2017. január 18., szerda 17:03

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2017. január 18., szerda (OS) - Megkezdődött a Magyar Honvédség kiképző pilótáinak felkészítése a honvédség új típusú kiképző repülőgépeire

    A honvédelmi tárca a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében kiképző repülőgép állományát is megújítja.

Első körben két ZLIN Z-242L típusú kiképző és két ZLIN Z-143LSi típusú felderítő és futár repülőgépet szállít a Magyar Honvédség részére a 2016-os pályázaton győztes cseh ZLIN AIRCRAFT cég. Az új repülőgépek váltják az eddig használt Jak-52-es típusokat, és tervezetten 2017. március végéig érkeznek meg állomáshelyükre, a MH 86. Szolnok Helikopter Bázisra.

Az új gépek üzemeltetésére és használatára való felkészülés már megkezdődött. A pilóták már elvégezték, míg a földi műszaki kiszolgáló személyzet jelenleg is részt vesz az elméleti felkészítésen Csehországban. A héten a kiképző pilóták gyakorlati felkészítése is kezdetét vette. Az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisnál folyó kiképzéshez – a beszerzésről szóló szerződés értelmében – a gyártó cég biztosít egy cseh lajstromjelű gyakorlógépet és oktató személyzetet. Ezáltal a Magyar Honvédség biztosítani tudja a folyamatosságot, hiszen kiképzett és felkészített katonák várják az új repülő eszközök megérkezését, amelyek így azonnal szolgálatba állhatnak.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.