2017. január 19., csütörtök 08:48

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) -

    "Az ilyen indítványokat akadályozó kormányok - így a magyar is - egyben az igazságos adózás megteremtésének a gátjai. Az Orbán-kormány eddigi korrupció-gyanúval teli tevékenységét látva érthető, hogy semmilyen olyan lépést nem támogatnak, amely a haveroknak rossz lehet. Felszólítom azonban a kormányt, hogy haladéktalanul csatlakozzon a kezdeményezéshez, végre a magyar polgárok érdekeit is szem előtt tartva" - követelte a szocialista EP-képviselő.

A pénzügyi és gazdasági válság is megerősítette, hogy a pénzügyi ágazatnak méltányosabb módon kell hozzájárulnia az adóbevételekhez. Az FTT-ról szóló javaslat éppen erről szól: biztosítani kívánja a pénzügyi szektor hozzájárulását a válság költségeihez az értékpapír- és kötvénykereskedelemre, valamint a derivatív ügyletekre kivetett adón keresztül, illetve erősítené a piac stabilitását a spekulációk és a kockázatos, nem termelékeny pénzügyi tranzakciók visszafogásával.

"Egy erős és nagyra törő pénzügyi tranzakciós adó fontos szerepet töltene be az adóigazságosságért folytatott harcban. A FTT azonban csak úgy járulhat hozzá egy stabil pénzügyi piac kialakításához és végső soron az európai adóigazságosság megteremtéséhez, ha valós elkötelezettség áll mögötte" - húzta alá a szocialista politikus.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.