2017. január 19., csütörtök 16:40

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. január 19., csütörtök (OS) -

    Az, hogy hazánk a német közönség előtt szerepelhet díszvendégként, amellett, hogy rávilágít a német-magyar kapcsolatok jelentőségére, kifejezi azt is, hogy a világ élelmiszerpiacának, mezőgazdaságának vagy éppen gasztronómiájának számolnia kell Magyarországgal – mondta az agrárminiszter, és hangsúlyozta: számunka Németország mind politikai, mind gazdasági szempontból kiemelkedő partnerország. Országaink között történelmi távlatú érdekközösség áll fenn, és a további együttműködés sikere is biztos alapokon nyugszik. Németország Magyarország legfontosabb kereskedelmi partnere. A Németországba irányuló mezőgazdasági és élelmiszeripari export évről évre nő.

Fazekas Sándor felsorolta: legfontosabb exportcikkeink: a baromfihús, a zöldségek, kolbász- és szalámifélék, a GMO-mentes, kiváló minőségű magyar méz, a bor és a pálinka. A Grüne Woche-n való partnerországi megjelenésünk a meghatározó magyar élelmiszeripari vállalatok mellett az exportképes KKV-knak is kiváló lehetőséget teremt a bemutatkozásra.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.