2017. január 20., péntek 08:54

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Rezsicsökkentéses sikerpropaganda helyett a szociális tűzifa program kiterjesztésével foglalkozzon a kormány!

    
Az Együtt adománygyűjtést szervez, hogy ezzel is felhívja a figyelmet a kormány tétlenségére

Spät Judit, az Együtt elnökségi tagja szerint Lázár János ismét a szolidaritás teljes hiányáról tett tanúságot, amikor a csütörtöki Kormányinfon a rezsicsökkentésért veregette ismét önmaga vállát, ugyanakkor hallgatott arról, hogy a szokatlanul hideg télben egyre többen fagyoskodnak saját otthonukban. Sürgősen emelni kellene a szociális tűzifára szánt forrásokat és a nagyobb településekre is ki kellene terjeszteni a programot! Az Együtt szolidaritásának kifejezéseként tűzifa adományozást szervez.

A rendkívüli, elhúzódó hidegben lassan már csak szépségtapasz a szociális tűzifa program: hiába emelkednek a háztartások fűtési költségei az égig, a 3 milliárd forintosra tervezett éves keret esetleges emeléséről egy szót sem ejt a kormány. Ráadásul az ötezer főnél nagyobb települések még ebből sem kaphatnak, pedig a hátrányos helyzetű régiókban a nagyobb településekben és a városokban is olyan kiterjedt a szegénység, hogy az egyre szűkebb keretből gazdálkodó önkormányzatok nem tudnak érdemi segítséget nyújtani lakosaiknak.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.