2017. január 20., péntek 09:23

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Munkahelyenként 21 millió: ilyen drága a kormány bűvészmutatványa -

    A Fidesz-kormány úgy teremt munkahelyet, mint senki más: hat évre előre közpénzből kifizeti az összes bér- és járulékköltséget a beruházó cégeknek, majd ünnepli magát, mint a munkahelyteremtés bajnokát. A Párbeszéd szerint a nagyvállalatok kibélelése helyett ésszerű gazdaságpolitikára van szükség: a magyar oktatásba, egészségügybe, Magyarország humán tőkéjébe kell befektetni minél többet és minél hamarabb!

24,3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból 1147 új munkahely jött létre Magyarországon – jelentette be büszkén a kormány. Ez munkahelyenként több mint 21 millió forint állami támogatás. 258 ezer forintos átlagbérrel számítva ezt azt jelenti, hogy a kormány a vállalatoknak kifizette előre közel 6 évre az összes bér- és járulékköltséget.

A támogatási politika kudarcát az is jól mutatja, hogy a kormány "stratégiai partnerei", akik korábban sokmilliárd állami támogatást kaptak, sorra jelentenek be leépítéseket, mint a Jabil vagy a GE.

A számolatlanul dobált közpénz-milliárdokkal csak ideig-óráig és rossz hatékonysággal lehetséges az állásteremtés; ez a politika zsákutcába vezeti Magyarországot.

Tartós munkahelyteremtés csak Magyarország humán tőkéjébe való befektetéssel, sokkal jobb oktatással, sokkal jobb egészségüggyel lehetséges. Így lehet a versenyképességet hosszabb távon növelni és a nemzetközi tőkét itt tartani – a Párbeszéd Magyarországért ezt az utat támogatja.

Tordai Bence, szóvivő

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.