2017. január 20., péntek 12:06

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Zavar a paksi atomerőmű kommunikációjában is

    Új információkat közölt a paksi atomerőmű A MI IDŐNK cikke (http://www.amiidonk.hu/hirek/belfold/leallt-a-paksi/) nyomán kialakult események után.

Ebből csak annyi új információt tudhattunk meg, hogy egy pontosan meg nem nevezett transzformátor meghibásodás miatt termel 50 százalékos szinten az 1-es blokk. Sajnos valótlan állítás is belekeveredett a közleménybe.

Egymásnak ellentmondó idézetek a Paksi Atomerőmű közleményéből:

“A sajtóban megjelent hírekkel szemben az 1. blokk egyetlen pillanatra sem állt le."

“A Paksi Atomerőmű szakemberei 2017. január 18-án 0:30-kor elindították az 1-es blokk leterhelését, majd rövid időre mindkét trafó működését leállították, ezt követően a blokk teljesítményét 50 százalékos szintre állították be."

Minden paksi blokkon 2 főtranszformátor üzemel. Amikor leállították mindkét trafó működését, a blokk termelése leállt. A paksi atomerőmű 1-es blokkjának mindkét gépegysége üzemen kívül volt 52 percen keresztül.

Egyszerűen érthetetlen, hogy a Pakson szolgálatot teljesítő kommunikációs szakemberek hogyan képesek azt állítani, hogy az 1-es blokk egy pillanatra sem állt le, amikor saját maguk elismerik az események leírásakor azt a tényt, hogy mindkét transzformátort működését leállították?

Megjegyezzük, hogy a paksi 1-es blokk 50 százalékon való üzemelése a normál üzemhez képest napi 65 millió forintos bevétel kiesést okoz az erőműnek.

Az ügyben az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordultunk.

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.