2017. január 20., péntek 13:08

OS - JAVÍTÁS - A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - JAVÍTÁS - Egyre inkább megéri dolgozni - reagálás a mai KSH adatokra

    Ahogy a mai friss kereseti adatok is jelzik, ma már egyre inkább megéri dolgozni. A baloldal kormányzása idején nem becsülte sem a munkát, sem a magyar munkavállalókat. Gyurcsány Ferenc és a szocialisták százezreket vettek ki a munkavállalók zsebéből a magas adókkal , a legalacsonyabb keresetűek fizetését is alig emelték. Nyolc év alatt kevesebbet emeltek a minimálbéreken, mint a Fidesz négy év alatt.
A szocialisták a közszférában sokakat az utcára tettek, akik megúszták, azoknak is hosszú évekre befagyasztották a bérét, ráadásul még egyhavi fizetést is elvettek tőlük.  A baloldali pártok most is nemmel szavaztak a béremeléseket megalapozó adócsökkentésekre, ahogy korábban is nemmel szavaztak minden, a magyar dolgozókat segítő adócsökkentésre és béremelésre. Ha rajtuk múlna, akkor most sem minimálbér-, sem szakmunkás minimálbér-emelés nem lenne. Nem lennének adócsökkentések, nem lenne 15%-os szja és családi adókedvezmény sem.  Ma az adócsökkentéseknek és béremeléseknek köszönhetően emelkednek a keresetek. A bérmegállapodás hatása a versenyszférában már érezhető, egyre több vállalat jelent be béremelést. A közszférában is tovább nő az ápolók, az orvosok, a tanárok, a rendőrök, a katonák, a szociális, a felsőoktatási, a kulturális  és a kormányhivatali dolgozók bére.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.