2017. január 20., péntek 16:08

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Fejezze be a kormány a magyar sport besározását! -

    Az LMP az államtitkárhoz fordul és kéri, tegyék nyilvánossá a versenysportra újonnan lehívott 480 millió forint részletes felhasználási tervét.

Az LMP szerint felháborító, ahogy a magyar kormány a sportolóink, és eredményeik mögé bújva lopja el a közpénzeket: túlárazott beruházások, botrányok a szakszövetségeknél, milliárdos kommunikációs kampányok, sok milliárdba kerülő, és eredményeket nem hozó fociakadémiák, üresen kongó stadionok, ellenőrizetlenül kiszórt közpénzek, Tao-források titkosítása. A kormány miatt erről szól ma a magyar sport.
Egy január 13-i határozat alapján a kormány most újabb 480 millió forintot vett ki a 110 milliárd forintos tartalékból "versenysport támogatás" céljából. Pontos felhasználásáról nincsenek információk. A közpénzek felhasználásáról joga van tudni az embereknek. Ikotity István, az LMP képviselője ezért az államtitkárhoz fordul, és kéri, tegyék nyilvánossá a lehívott pénzek felhasználásának részletes tervét.
Az LMP képviselője korábban azzal a kéréssel fordult a sportállamtitkárhoz, hogy tegyék nyilvánossá a szakmai-és projektterveket, valamint a költségterveket, melyek alapján a sok milliárd közpénzt szétosztották az elmúlt években.  Azt is kérte, tegye a kormány nyilvánossá a kiemelten támogatott sportágakkal folytatott szakmai egyeztetéseket. Az államtitkár a kéréseket elutasította. Az LMP újra elküldi ezeket a kérdéseket is a sportállamtitkárnak.

Ikotity István
országgyűlési képviselő
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.