2017. január 20., péntek 17:07

A Klímabarát Települések Szövetsége közleménye
    Budapest, 2017. január 20., péntek (OS) - Saját klímastratégiát dolgoz ki minden megye 2018.nyaráig, hogy csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait valamint meghatározza a klímaváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos cselekvési irányokat.

    "Magyarországon régiónként, de akár településenként is eltérhetnek az éghajlatváltozás következményei, ezért fontos egy megyei szintre lebontott, átfogó felkészülési és alkalmazkodási stratégia megalkotása"- mondta Kovács Lajos. A Klímabarát Települések Szövetségének elnöke hozzátette Magyarország a klímaváltozás hatásának a nemzetközi átlagnál jobban kitett ország. Különösen fontos, hogy megfelelő válaszalternatívákkal, programokkal rendelkezzük a klímaváltozás mérséklésére. Az elmúlt évtized bővelkedett időjárási szélsőségekben. Egyre gyakrabban találkozhatunk súlyos aszályokkal és pusztító árvízzel pár hónap leforgása alatt. Az időjárás megváltozása visszafordíthatatlan hatással lehet a közvetlen környezetünkre, a gazdaságra és a saját egészségünkre is.
A Klímabarát Települések Szövetsége szakmai hátteret biztosít az önkormányzatoknak a klímastratégiák kidolgozásához a szövetség  által kidolgozott módszertan alapján. A következő hetekben- azokban a megyékben,-ahol még nem alakultak meg-,létrejönnek a Megyei Éghajlatváltozási Platformok a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara megyei képviselője a Nemzeti Agrárkamara megyei képviselője a Nemzeti Pedagógus Kar megyei képviselője a Magyar Tudományos Akadémia regionális kutatóintézetének vagy regionális bizottságának képviselője.
     Kiadó: Klímabarát Települések Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.