2017. január 31., kedd 16:34

A BAGázs Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. január 31., kedd (OS) - Nemrég tartotta a BAGázs Közhasznú Egyesület interaktív workshop-ját, "Helyet adunk a munkának - BAGázs, Prezi, CSR" címmel, a Prezi budapesti irodájában, hátrányos helyzetben élők karrier lehetőségeiről. Az eseményre a legnagyobb forprofit nagyvállalatoktól érkeztek érdeklődők a társadalmi felelősségvállalás jegyében.

    A workshop célja a párbeszéd megindítása a civilek és forprofit vállalatok között arról, hogyan lehet egyénre szabott munkalehetőségekkel segíteni a hátrányos helyzetben élőket, és minderre egy mindenki számára előnyös megoldást találni, mondta a megnyitón Both Emőke, az egyesület elnöke.
A BAGázs nem kevesebbet tűzött ki célul, mint alacsony iskolázottságú emberek tartós elhelyezkedését az elsődleges munkaerőpiacon. A worshopon előadtak: a for profit és a non profit szféra együttműködését segítő Civil Support, a Budapest Intézet, a Prezi mint munkáltató, és részt vettek BAGázs mentoráltak, munkahelyet kereső fiatal romák.
A Prezivel 4 éve kialakított megállapodás példaértékű modell lehet mások számára is. A workshop csúcspontja Heléna, a bagi romatelepről származó BAGázs-mentorált négygyermekes családanya, a Prezi dolgozójának története volt: megismerhettünk egy sikersztorit, nem titkolva a nehézségeket, de mégiscsak azt példázva, hogy összefogással, kitartással, igenis van esély a kitörésre.
A workshop folytatása májusban várható.

     Kiadó: BAGázs Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.