2017. február 17., péntek 16:40

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 17., péntek (OS) - Tavaly is a fideszes "nagyhalak" vitték el az agrár- és vidékfejlesztési támogatások nagy részét -

    A legtöbb mezőgazdasági EU-s pénzt néhány állami cégen és hatóságon kívül 2016-ban is az agrároligarchák kapták. Ismét csak kevesen sokat, és sokan keveset kaptak az Európai Unió mezőgazdasági forrásaiból.

A 2015-ben bevezetett új szabályok ellenére a támogatások még mindig nagyon egyenlőtlenül oszlanak meg a kisebb és nagyobb gazdaságok között. Az LMP számítása szerint a 2016-ban támogatást kapók 0,3 százaléka, a felső 500 gazdálkodó kapta meg a támogatások 21,55 százalékát, összesen 138 milliárd forintot. Amíg a leggazdagabb ötszázas csoport közel 300 millió forint átlagos támogatásban részesült gazdaságonként, addig a maradék 170 000 támogatott ennek századrészét kapta, azaz gazdaságonként 3 millió forintot. A korábbi évekre is jellemző volt az az adat, hogy a gazdaságok felső 10 százaléka teszi zsebre az összes támogatás 76 százalékát.    

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.