2017. február 17., péntek 16:40

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 17., péntek (OS) - Tavaly is a fideszes "nagyhalak" vitték el az agrár- és vidékfejlesztési támogatások nagy részét -

    A Magyar Államkincstár által a napokban véglegesített adatsor szerint az előző évekhez képest továbbra is Csányi Sándor korábban állami tulajdonú agrárcégei, Nyerges Zsolthoz kötődő Hanság Zrt., és a német hátterű Mezőfalvai Zrt. szerepelnek az agrároligarchák élbolyában. A külföldi agrárvállalkozók toplistájában a már említett német érdekeltségen kívül olasz, holland, brit és belga kötődésű "gazdálkodókat" találunk, akik évi több százmilliós támogatásban részesültek Magyarországon.
A Fidesz a kistermelők támogatását ígérte meg kormányzása előtt, amit hatalomra kerülve minden alkalommal elfelejtett. Ennek következménye, hogy az egyéni gazdaságok száma 12 százalékkal csökkent 2013-hoz képest. Orbán Viktor kormányának nem a vidék népességmegtartó ereje fontos, hanem hogy a még elérhető európai uniós pénzcsapokkal tovább gazdagítsa a hozzá közel állókat.

Sallai R. Benedek,
az LMP országgyűlési képviselője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.