2017. február 19., vasárnap 22:21

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 19., vasárnap (OS) - Három arany, három ezüst és két bronzérmet nyert a magyar kerekesszékes vívóválogatott

    Nemcsik Zsolt, a csapat új szövetségi kapitánya értékelése szerint az év első világkupáján a magyar csapat szezonkezdése több mint megfelelő volt, bár véleménye szerint a női tőr válogatott tagjai saját maguktól is aranyérmet vártak.  
"Veres Amarilla párbajtőr aranyérme fantasztikus teljesítmény, kardban szintén végig kontrolláltan vívott, a döntőben az utolsó tusokon ment el az aranyérem.  Osváth Richárd tőrben zseniális volt. Asszóról asszóra egyre jobb teljesítménnyel verte végig a mezőnyt, öröm volt nézni. Kardban nagy csatában szerzett a végén bronzérmet. Szintén kiemelendő Hajmási Éva teljesítménye, szépen, letisztultan vívott tőrben. Nagy reménysége a hazai vívásnak. Az, hogy nüanszokon múltak a döntők, nem tartom hibának, benne van a vívásban. Ahol most oda dőlt el, legközelebb ide fog. Célom, hogy szövetségi kapitányként erős csapatokat építsek, a női és férfi csapataink aranyérmet nyerjenek. A férfi párbajtőr csapatunknak tudtuk, hogy nincs esélye az orosz válogatott ellen, de az ötödik hely szép teljesítmény, Tarjányi István rengeteget fejlődött, új taktikákat mutatott. Krajnyák Zsuzsanna hátsérülése rányomta a bélyegét az eredményeire, de mind a csapatban, mind egyénileg is érmet visz haza, ami elismerésre méltó."

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.