2017. február 19., vasárnap 22:22

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. február 19., vasárnap (OS) - Három arany, három ezüst és két bronzérmet nyert a magyar kerekesszékes vívóválogatott

    A jövőben Tamás Henrietta a Fejlesztési Bizottság, Feczer Viktor az Edzőbizottság, Nagy József a Bírák Bizottságában képviseli a magyar sportdiplomáciai célkitűzéseket. A Bizottság tovább növelné a kerekesszékes vívók versenyzői létszámát és az éremszámokat a tokiói paralimpián és ennek érdekében az elnökség egyhangú támogatással indítványozza az IPC felé, hogy 104 vívó 12 egyéni és 6 csapat versenyszámban indulhasson. A világkupa győztesek érmei mellett átadták a 2016. év legjobb vívóinak járó IWAS díjakat. A világranglistán tavalyi évben a legtöbb pontot és eredményt elért versenyzők: Piers Gilliver (GBR), Anton Datsko (UKR), Beatrice Vio (ITA), Irma Khetsuriani (Geo), Andrii Demchuk (UKR), Andrei Pranevich (BLR), Natalia Morkvych (UKR). A díjat először 2000-ben adta át a Bizottság, az első díjazottak között volt Szekeres Pál, a Bizottság jelenlegi elnöke, háromszoros paralimpia bajnok, olimpiai bronzérmes vívó.
Az IWAS Kerekesszékes Vívó Világkupa Kaposvári Zsoltnak emelt emléket. A tavalyi évben tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori vívó, számos kerekesszékes vívóversenyen bíróként vett részt, a világ egyik legjobb és legelismertebb versenybírója volt.

     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.