2017. február 20., hétfő 15:05

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Nyílt levél Harrach Péter frakcióvezető részére

    Harrach Péter
frakcióvezető
Kereszténydemokrata Néppárt

Tisztelt Frakcióvezető Úr!

Képviselőtársával, Rétvári Bencével együtt írta alá – jóllehet a megadott határidőn túl – az “Anya, Apa, Gyerekek – Európai Polgári Kezdeményezés a házasság és a család védelmében" című, a család fogalmát kirekesztő módon meghatározó európai polgári kezdeményezést. A szervezők úgy fogalmaznak, hogy “a házasság egy férfi és egy nő szövetsége, és a család a házasságon és/vagy leszármazáson alapul." Az akció egyértelmű célja tehát az, hogy mások mellett az azonos nemű párokat az Európai Unió ne ismerje el családként.
Elképzelni sem tudjuk, honnan veszi a bátorságot annak megszabásához egy politikus vagy politikai párt, hogy kiknek a szerelme érdemel elismerést, és kiké üldözendő. A családok védelmét ugyanakkor mi is fontosnak tartjuk, amelynek érdekében európai szintű kezdeményezéseknek is helye van, de bőven van még tennivalónk itthon is. Jelzésértékű lenne, ha a magyar kormány – a családok és a gyermekek védelme érdekében – visszaállítaná a tankötelezettséget 16-ról 18, a büntethetőségi korhatárt 12-ről 14 évre. Az ilyen rendelkezésekkel a kormánypártok is bizonyíthatnák a családok védelme iránti elkötelezettségüket. Ilyen tárgyú európai polgári kezdeményezés indításában számíthat a Liberálisok támogatására is.

Budapest, 2017. február 20.

Tisztelettel,

Sermer Ádám, elnök
Liberális Fiatalok Társasága (LiFT)

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.