2017. február 20., hétfő 15:43

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - Reakció a friss KSH-adatokra: 2016 éppen azt bizonyította, hogy az orbáni gazdasági modell megbukott -

    Orbán Viktor szerint a gazdasági adatok azt mutatják, hogy a magyar modell működőképes, Magyarország a 2016-ra kitűzött gazdaságpolitikai céljait elérte. A kormányfő hadilábon állhat a számokkal, azok ugyanis éppen azt mutatják, hogy uniós források nélkül nem boldogul a magyar gazdaság, a bérekben pedig 25-30 százalékkal vagyunk lemaradva a visegrádi országoktól.

A friss KSH-adatok szerint 2016-ban 7,4 százalékkal emelkedtek a reálbérek, a minimálbér 5,7 százalékkal nőtt. A nettó minimálbér 73 800 forintja az Orbán-kormány hatodik évében sem érte el a létminimum 88 ezer forintos összegét. Magyarország abszolút sereghajtó volt a visegrádi országok közt, átlagbérben pedig 25-30 százalékkal kullogtunk mögöttük. A minimálbért terhelte 2016-ban is a legmagasabb adó az OECD-országok között.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.