2017. február 20., hétfő 17:14

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) -

Szigetvári Viktor: Az Orbán-kormány ismét bebizonyította, hogy nem akar szabad és független sajtót Magyarországon
Szigetvári Viktor, az Együtt Országos Politikai Tanácsának elnöke felháborítónak tartja, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nem engedélyezte a Magyar RTL Televízió Zrt. tulajdonszerzését a Centrál Digitális Média Kft-ben. Ez is azt bizonyítja, hogy a Fidesz ellenérdekelt a szabad és független sajtó hazai megerősítésében.
A Gazdasági Versenyhivatal megtiltotta a Magyar RTL Televízió Zrt. és a Central Digitális Média Kft. egyesülését, mert Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa megtagadta a szükséges szakhatósági hozzájárulást.
Szigetvári Viktor szerint felháborító a Gazdasági Versenyhivatal elfogult és korrupt döntése. Ez újabb példa arra, hogy az elnyomó Orbán-rezsim uralma alatt az elvileg független hivatalok politikai alapon döntenek fontos piaci kérdésekben. Ezzel a GVH nem a tisztább magyar versenyt szolgálja, hanem Orbán Viktor és a Fidesz gazdasági és politikai érdekeit. Már korábban is szégyenletes volt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság tárgybeli döntése, hiszen miközben Mészáros Lőrinc gond nélkül lehetett ura szinte a teljes megyei és vidéki magyar lappiacnak, addig egy versengő online-piac egyik szereplőjében egy televíziós médiaszolgáltató kisebbségi, 30 százalékos részesedésvásárlását nem engedélyezik.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja