2017. február 20., hétfő 17:43

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 20., hétfő (OS) - A Fidesz nemet mondott a közvagyon megvédésére -

    A Mezőgazdasági bizottság kormánypárti tagjai a mai napon leszavazták az LMP törvényjavaslatát, mely megakadályozta volna a közpénzből felpumpált állami tulajdon kijátszását a Fidesz-közeli vállalkozók részére.
Pedig Mezőhegyes privatizációja, majd közpénzből történő milliárdos fejlesztései, joggal kelthetnek aggályt.

Az elmúlt 25 évben a közpénz-milliárdokkal kitömött állami cégek rendszerint a ráfordítás töredékéért kerültek kormányközeli vállalkozóhoz a privatizáció nevű közrablás intézményrendszerében. Az LMP törvénymódosításai elidegenítési tilalommal védték volna meg például a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-t annak érdekében, hogy a jövőben se a Fidesz, se a következő kormányok ne eshessenek újabb privatizációs kísértésbe.

A Medgyessy-kormány alatt magánkézbe került Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. évek óta nyereségesen működött, így furcsa a szemünk előtt lejátszódó államosítás és a sokmilliárdos állami pénzinjekció. A cég idáig ilyen közpénz milliárdok nélkül működött, így meglepő, hogy most mi indokolta az adófizetők pénzének ideirányítását. A Fideszben a 2002-es választások elvesztése előtt is fellobbant a privatizációs láz, amely akkor az állami agrárcégek szétosztogatásához, elherdálásához vezetett, amit azóta mindenki "Piszkos 12"-ként emleget. Azóta erre a sorsa jutott az állami földek nagy része is.
    
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.