2017. február 21., kedd 09:34

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

    Ennek így biztosan nincs semmi értelme. Miközben már-már bevett gyakorlattá válik, hogy amikor egy szakma bajban van, legfeljebb a szakszervezeti vezetők vonulnak az utcára. A többi érdekképviseletektől meg jobbik esetben csak egy szolidaritási nyilatkozatra futja. A rosszabbik forgatókönyv: arra sem. Az emberek meg legfeljebb a fotelből lájkolnak…

Ha nem vállaljuk azt a minimális kockázatot, hogy érdekeink – netán mások érdekei – képviseletében arcunkat mutatva vonuljunk utcára, esetleg azt a még nagyobb kockázatot, hogy végső esetben sztrájkba lépjünk, semmi nem fog változni. A munkáltató – legyen szó az államról, az önkormányzatokról vagy piaci szereplőkről – ugyanis legfeljebb megrántja a vállát: na és, mi van, ha lájkolnak, ha nyilatkozatokat adnak ki? Semmi.

Hát ezért gondoltuk, hogy létrehozzuk a hagyományos szakszervezeti struktúrán túlmutató Magyar Munkavállalókért Mozgalmat. Nemsokára – talán néhány héten belül – kiderül, mennyien csatlakoznak hozzánk, de mi, kéményseprők úgy döntöttünk, addig is mozdulunk.

Mondhatják persze, mit akar ez a maroknyi ember, hiszen ezren sem vagyunk, szakszervezetünk taglétszáma pedig csupán pár száz főre tehető. Mégis azt gondoltuk, tenni kell valamit. Ha többet nem is, de mi legalább felállunk a fotelből, s nem lájkoltunk és nem nyilatkoztunk, hanem személyes jelenlétünkkel fejeztük ki a szolidaritásunkat, ha munkástársaink valahol az utcára vonulnak.
     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.