2017. február 21., kedd 09:34

A Kéményseprők Országos Szakszervezete közleménye (4. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

    Amennyiben létezne a szolidaritás, s a szakszervezeti tagoknak csak pár százaléka lépne, tízezres tömeg vonulna az utcára. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a foglalkoztatottak széles körét érintő kérdésekben születik a dolgozók számára kedvezőtlen döntés – ilyen lehet a minimálbér kérdése, a munka törvénykönyvének módosítása, az adózás vagy a nyugdíjrendszer szabályainak átalakítása –, százezreknek kellene demonstrálniuk.

Könnyen lehet, hogy rossz nyomon járunk, de próbálkozunk. Hátha mások is felismerik, hogy egyedül nem megy. És ez nem politikai kérdés. A fideszes, jobbikos vagy szoci munkavállaló érdekei is ugyanazok: a tisztességes munkáért párthovatartozásától függetlenül kapjon mindenki tisztességes bért.

Így tulajdonképpen jó hír, hogy a meghirdetett mozgalmunk iránt a politikai paletta ellentétes oldalán álló szereplők – a jobb- és a baloldalon is – egyaránt mutatnak már érdeklődést. De sokkal jobb lenne, ha a munkavállalók ismernék fel végre, hogy nekik kell közösen mozdulniuk. A választásra jogosultak nagyjából a feléről van szó…

Vámos Csaba

elnök

Kéményseprők Országos Szakszervezete
     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.