2017. február 21., kedd 14:17

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) - Nyílt levél Bánki Erik, az Országgyűlés Gazdasági bizottságának elnöke részére

    Tisztelt Elnök Úr!

A Gazdasági bizottság 2017. február 28-i ülésére szóló meghívóját megkaptam.

A bizottság ülésén két feltétel teljesülése esetén áll módomban megjelenni.

1. Első feltételem, hogy Tarlós István főpolgármester is jelenjen meg a bizottság ugyanezen ülésén. 2006-ban ugyanazon a napon lettem tagja a Fővárosi Közgyűlésnek, mint Tarlós István. 2007 és 2009 között humán várospolitikáért felelős főpolgármester-helyettesként oktatásért, egészségügyért, kultúráért, valamint gyermek- és ifjúságvédelemért voltam felelős. 2009. szeptember 3. és november 20. között a kormány és a főváros közötti, a BKV finanszírozásáról szóló megállapodásért dolgoztam - sikerrel. A 4-es metró beruházásához tehát pontosan ugyanannyi közöm volt, mint Tarlós Istvánnak az ellenzék vezetőjeként: semmi.

2. Második feltételem, hogy Ön kérjen bocsánatot tőlem, amiért február 6-án tartott sajtótájékoztatóján engem (illetve pártomat) az OLAF-ügy érintettjének nevezett, noha az OLAF-jelentés sem engem, sem az általam korábban betöltött pozíciókat, sem a Magyar Szocialista Pártot még csak meg sem említi. Amint azt fentebb is említettem, sem városvezetőként, sem képviselőként nem volt közöm a 4-es metró beruházásához, így arról érdemi információkkal nem rendelkezem.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.