2017. február 21., kedd 15:34

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) - A Párbeszéd a földprogramról: mindent vittek az oligarchák

    A Párbeszéd már a projekt meghirdetése idején figyelmeztetett, hogy az ironikusan "földet a gazdáknak" névre keresztelt programnak ebben a rendszerben nem lehetnek más kedvezményezettjei, mint akiket a Fidesz politikája ténylegesen kiszolgál: a családi gazdaságok helyett a pártközeli nagytőke teszi rá a kezét a földvagyonra - pontosan ezért volt helyrehozhatatlan hiba elkótyavetyélni az állami birtokokat, hiszen ezek a földek köztulajdonban maradva olyan közérdekű földpolitikai célokat szolgálhattak volna, mint a fiatal gazdák földhöz juttatása, a szociális földprogram, a vidék elnéptelenedésének megállítása.
A Párbeszéd szerint egy tisztességes kormánynak mielőbb vissza kell fordítania a törvénytelen földherdálást, minimalizálva a károkat. Nem a középkorban élünk: ha Orbán Viktor meg akar valakit jutalmazni, vegyen neki virágot az adózott fizetéséből, ne osztogasson hűbérbirtokokat a történelemben eltévedt kegyúrként.

Szabó Rebeka
a Párbeszéd szakpolitikusa

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.