2017. február 21., kedd 16:45

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

        Sikeresen szerepeltek a magyar borok a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet (OIV) védnöksége alatt rendezett legnagyobb szakmai versenyen, a Berliner Wein Trophy-n (BWT), amelyet egy nemzetközi borvásár is kiegészít, több száz kiállítóval és több tízezer látogatóval. Az eseménysorozat február 2-5. között került megrendezésre.
     A BWT-t 2004 óta rendezik meg, évente két bírálati körben, februárban és júliusban. A német bormarketing társaság (DWM) szervezésében rendre több ezer bort értékelnek, és legfeljebb harmadukat díjazzák nagy arany-, arany-, vagy ezüstéremmel.
     Az idei BWT-re 6291 bort neveztek, ezt 192 fős zsűri értékelte. A tavalyi sikerekre való tekintettel a Külgazdasági és Külügyminisztérium ismét biztosította a szervezett megjelenés lehetőségét. Hazánk részéről 31 bor indult a megmérettetésen, amelyek közül az alábbiak dicséretre méltóan szerepeltek:
     A Royal Tokaji Borászati Zrt. a "Gold Label 6 puttonyos Tokaji Aszú 2013" borukkal Nagy Arany medált nyert, valamint további egy arany minősítést.
     A Csányi Pincészet 2 arany minősítést ért el, a Bock Borászat 1 arany minősítést kapott, illetve további négy ezüst minősítés született.

     Kiadó: Külgazdasági és Külügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.