2017. február 21., kedd 16:49

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) -

    A hétfői napon Fürjes Balázs és Mihók Attila felé írásban jelezték, hogy betekintést kérnek a felfüggesztő jognyilatkozatokba, dokumentumokba. Válaszként a Budapest 2024 Zrt. tegnap este írásban azt jelezte, hogy annak a pár dokumentumnak az elkészítése óriási szervezést igényel, ezért a mai napon nem tudják biztosítani a betekintési lehetőséget.
Pataki Márton szerint egy fillérrel sem szabad többet elkölteni az olimpiai pályázatra, hiszen már így is 26 milliárd forintjába került a magyar adófizetőknek. Az Együtt budapesti elnöke úgy gondolja, hogy a Budapest 2024 Zrt. blöffölt amikor azt mondta, hogy minden kifizetést és szerződést felfüggesztett az olimpiai pályázattal kapcsolatban, hiszen most kérésre nem tudják ezt papírokkal alátámasztani.
A sajtótájékoztató után a két politikus bement a Budapest 2024 Zrt. irodájába, de személyes érdeklődésükre sem kaptak további információt, sőt egy jövőbeni találkozó időpontját sem tudták leegyeztetni. A Budapest 2024 Zrt. munkatársa ehelyett azt kérte, hogy közérdekű adatigénylés formájában küldjék meg kéréseiket, amivel kapcsolatos törvényi válaszadási határidő 15 nap, ami után lehetőség van további 15 nap hosszabbításra. A történtek megerősítik azt a feltételezést, hogy valójában nem történt meg a szerződések felfüggesztése és a kiadások leállítása, és a 26 milliárdos számla egyelőre tovább dagad.

Pataki Márton
az Együtt budapesti elnöke
és
Szabó Szabolcs
az Együtt országgyűlési képviselője

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.