2017. február 21., kedd 17:57

A Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. február 21., kedd (OS) - Magány és társadalom – Csepeli György és Prazsák Gergő közös előadása sorozatunk koronája lesz. A Lehet-e magányosan boldog az ember sorozat eddigi előadói a lélektan felől közelítettek, de életünkben, kapcsolatainkban, a barátaink megválasztásában a társadalomnak, amiben élünk, szintén óriási szerepe van. Idei utolsó, záró előadásunkban erről lesz szó.

    https://www.facebook.com/events/1761789197424399/

Nem tudunk igazán magányosak lenni, hiszen életünk legelső pillanatától kezdve társaktól, másoktól függ életünk. Felnőttként hálózatokban élünk, kik (kevesen), sokakhoz kapcsolódva, kik (sokan) kevesekhez kapcsolódva. Kapcsolataink azonban nem a természettől valóak, tőlünk függ, hogy a kapcsolatokban gazdag "szociális burzsoákhoz", vagy a kapcsolatokban szegény "szociális proletariátushoz" tartozunk-e inkább. Az előadásban a kapcsolatépítő stratégiákról, a bizalomról, az önépítésről, a sikeres társas szereplés titkairól lesz szó.

https://www.facebook.com/lelekbenotthon.hu/

Csepeli György szociálpszichológus, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Interdiszciplináris Társadalmi Kutatások Doktori Programjának alapítója, vezetője, a Magyar Szociológiai Társaság elnöke.
2002-ben az ELTE Szociológiai Intézetében szerzett diplomát, média és kutató szociológus szakirányon. 2009-ben filozófiából doktorált a PTE-n. Több magyarországi egyetemen tanított, jelenleg az ELTE TáTK tudományos munkatársa.

     Kiadó: Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.