2017. február 22., szerda 13:41

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) -

Felkérjük, az emberjogi fundamentalista szervezeteket, mint az Amnesty International vagy a Helsinki bizottság, hogy szólaljon fel a botrányos korlátozás ellen (eddig nem nagyon hallottuk őket a témában), hiszen ők minden családpolitikai intézkedésnél vagy a médiatörvénynél képesek aggódni Magyarországon, de úgy látszik a kettős mérce náluk alapkövetelmény.
Franciaországban az egész törvénykezési folyamatot álszent módon az emberi jogok, a tolerancia, a liberális értéksemlegesség jegyében, a nők helyzetére, jogaira hivatkozva vitték végig, pedig a teljes megismerés pont a nők érdeke. Ők az abortuszt promotálják, a veszélyeire, következményeire – lelki vagy testi következmények, nevelőszülők, egyéb lehetőségek – pedig tilos felhívni a figyelmet, krízis tanácsadást, lelki segélyszolgálatot működtetni.
A francia jobbközép győzelme esetén eltörölné a jogszabályt, de fontos felhívni a figyelmet, hogy a szélsőjobb Nemzeti Front nem valószínű, hogy hozzányúlna a törvényhez. Ne legyenek illúziónk, sem itthon, sem külföldön, a szélsőjobbot pár centiméter választja el a szélsőbal nézetektől. Tőlük nem várhatunk semmi jót.
Magyarországon pont a magzat- és családvédő civileknek is köszönhetően, a családbarát intézkedések, a közgondolkodás megváltozása és a kormány családpolitikájának eredményeképpen közel 10 ezerrel csökkent az abortuszok száma, ha a 2010-es és a mostani adatokat megnézzük, összevetjük.

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)