2017. február 22., szerda 13:46

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Reagálás a Roma Polgári Tömörülés vádjaira

    Magyarország Kormánya egyik fő célkitűzésének tartja a romák társadalmi felzárkózását, kultúrájuk, hagyományaik megismerését és megismertetését, történelmük tényszerű feltárását és tudatosítását. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezért a Cigány Történeti Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központot megalakulásakor 32 millió forinttal támogatta.
Az intézmény fenntartója, a Roma Polgári Tömörülés azonban további forrásokra nem pályázott, pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális pályázatain keresztül további programok szervezésére lett volna lehetőség, amit az alacsony látogatói szám indokolt is volna.
2015 szeptemberében, októberében, novemberében ugyanis 1-1 látogatója volt a központnak, egy év alatt összesen is alig volt több mint 600 fő. A támogatás nagy részét, mintegy 20 millió forintot ennek ellenére bérekre költött el az intézmény fenntartója, miközben nagyobb beruházás nem történt, felújításokra csupán 4,4 millió forintot költöttek.
A tárca ezért megvizsgálta a fenntartó szervezet elszámolását, és megállapította, hogy a támogatás egy részét nem a szerződésnek megfelelően használta fel. Ezért felszólította a Roma Polgári Tömörülést a nem rendeltetésszerűen felhasznált támogatás visszafizetésére.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.