2017. február 22., szerda 21:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. február 22., szerda (OS) - Az LMP álláspontja az olimpiai pályázat visszavonásáról

    A Lehet Más a Politika szerint az olimpiai pályázat visszavonásával sokat nyert Magyarország: a párt egyedüliként mondott nemet a Fővárosi Közgyűlésben az olimpiarendezésre már a kezdetekkor és folyamatosan azon az állásponton volt, hogy Magyarországon először sokkal inkább az egészségügyre, az oktatásra, a bérekre és a vidék felzárkóztatására kellene ezermillárdokat költeni, mintsem egy, a súlyos korrupciós kockázatok miatt beláthatatlan költségekkel járó olimpiára.

Ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a Fidesz semmibe vette az emberek véleményét, és 266 ezer ember egybehangzó akarata ellenére sem hajlandó kiírni a népszavazást. Ezzel sokadszorra bebizonyosodott, hogy a kormánypárt kizárólag saját kampányeszközeként tekint a népszavazásra. Márpedig az LMP határozott álláspontja szerint, a Fidesznek nincs joga kisajátítani ezt az intézményt, mert a népszavazás a népé és nem a kormányé.

Az LMP szerint, a pályázat visszavonása ellenére, a kormánynak az utolsó fillérig el kell számolnia a pályázatra eddig elköltött pénzekkel és viselnie kell annak a felelősségét, hogy tízmillárdokat szórtak ki fölöslegesen az ablakon, csak azért, mert azt gondolták, hogy az emberek háta mögött meghozhatnak egy ilyen döntést.

Csárdi Antal
az LMP fővárosi képviselője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.