2017. február 23., csütörtök 17:14

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 23., csütörtök (OS) - Államfőválasztást a közjog és a közerkölcs egyidejű figyelembevételével! Elvárható, hogy a magyar nemzetet ne olyan ember képviselje, aki csak a kirívóan pártos logikával megalkotott Alaptörvény egyetlen, talán nem véletlenül rendkívül igénytelen alkalmassági követelményének felel meg: Köztársasági elnökké megválasztható bármely magyar állampolgár, aki a harmincötödik életévét betöltötte. Amennyiben egy párthátterű államfő miatt a bírósági csúcsszervek és különösen az ügyészség felelős vezetői pártoktól való függőségének még a törvény adta lehetőségekkel való akadályozása sem várható, akkor az államszervezet demokratikus működéséről beszélni a közjogot és a közerkölcsöt is durván megcsúfoló arcátlanság.

    Hazánkban az állampolgárok között közmegegyezés van a tekintetben, hogy a függetlenség a felsorolt közjogi méltóságok tekintetében az 1990-es sajátos rendszerfordulat óta sem jellemző.

Eddig egyetlen államfő sem kezdeményezett népszavazást. Jellemző, és okkal vizsgálandó, hogy miért nem fordultak soha közvetlenül a néphez.
Az államfőtől elvárható, hogy a nemzettel egy valóban élő, elnevezéséhez is méltó Nemzeti konzultációt hozzon létre, hogy kiemelt figyelemmel kísérje a nemzet egységes érdekeit és ezek érdekében szükség esetén aktívan fellépjen.

Ahhoz, hogy Magyarországnak és a magyar nemzetnek végre személyében is alkalmas államfője legyen, az eddigi köztársasági elnököktől markánsan eltérő személyiségre van szükségünk.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.