2017. február 26., vasárnap 13:34

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 26., vasárnap (OS) - A kormány hazudott, az LMP ombudsmani vizsgálatot kezdeményez -

    Újabb fordulat történt az egészségkárosodott emberek ügyében. Miután a kormány minden illetékese tagadta azt, hogy az egészségügyi okból munkára képtelen embereket felső utasításra kizárják a rendszerből, tudomásunkra jutott, hogy a járási hivatalokat mégiscsak "eligazították". A kormány tehát az emberek szemébe hazudott. Az LMP tiltakozik az alaptörvény-ellenes gyakorlat ellen és az ombudsmanhoz fordul a kisemmizett emberek érdekében.

Tavaly nyáron a kormány határozatot fogadott el az egészségügyi okból nem foglalkoztatható álláskeresők munkaügyi nyilvántartásból való törléséről. Az adatok szerint egy év alatt 29 ezer segélyezett álláskereső tűnt el a rendszerből, miközben a közmunkások száma is csökkent 20 ezerrel. A nyilvántartásból kikerülőktől a segélyt is megvonták.
A kormány végig tagadta, hogy bárkit is az út szélén hagytak volna. Közben tudomásunkra jutott, hogy a hivatalok kaptak egy jogi tájákoztatást arról, hogy járjanak el az egészségkárosodott emberekkel. A tájékoztató szerint őket ezentúl törölni kell a nyilvántartásból, és ezt úgy kell értelmezni, hogy az együttműködés megszakadt.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.