2017. február 27., hétfő 23:05

Az Arménia Népe Kulturális Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. február 27., hétfő (OS) - Határon átívelő rövid- és hosszú távú együttműködések kialakítása, az örmények 380 évvel ezelőtti gyergyószentmiklósi letelepedése és a település várossá válásának 110 éves évfordulójára.

    Közös programok megvalósítása érdekében szerveztek találkozót Gyergyószentmiklóson magyarországi és erdélyi magyarörmény szervezetek képviselői. A megbeszélésen jelen voltak dr. Serkisian Sevan, Akopyan Nikogos és Avanesian Alex az Országos Örmény Önkormányzat (OÖÖ), dr. Puskás Attila a budapesti székhelyű Magyar-Erdélyi Magyarörmény Egyesület, Kulcsár László és Buslig Gyula az Erdélyi Magyarörmények Szövetsége (EMÖSZ) részéről, Gál Hunor gyergyószentmiklósi örmény katolikus plébános, ill. a befogadó székely város, Gyergyószentmiklós részéről Fórika Sebestyén, a Művelődési Központ igazgatója.

A megbeszélés témája a határon átívelő rövid- és hosszú távú együttműködések kialakítása, alapját az örmények 380 évvel ezelőtti gyergyószentmiklósi letelepedése és a település várossá válásának 110 éves évfordulójára szervezett Nemzetiségi Fesztivál képezi. Az örmény búcsú köré szeptember 8-10 között szervezett ünnepségsorozat célja a gyergyói és az erdélyi örmény közösség megismertetése mellett az örmények betelepedésének idején Erdélyben élő nemzetiségek - cigányok, görögök, magyarok, románok, szászok és székelyek - kultúrájának bemutatása a többnemzetiségű Erdély gondolata alapján, és a nemzetiségek modellértékű együttélésének kihangsúlyozása a történelmi Magyarországon.

     Kiadó: Arménia Népe Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.